Ennaltaehkäisevä hoito?
Mitä tarkoittaa ennaltaehkäisevä itsehoito?
Ennaltaehkäisevässä itsehoidossa ihmisen maailmankuvaan monesti kuuluu, että hän voi itse vaikuttaa omaan terveyteensä. On toki asioista, joihin emme voi vaikuttaa mutta aina on myös asioita, joihin voimme vaikuttaa. Voimme vaikuttaa omaan hyvinvointiimme suoraan esim. panostamalla monipuoliseen, terveelliseen ravintoon, liikkumalla säännöllisesti ja huolehtimalla levosta ja unesta.
Yksi mikä kannattaa muistaa elämän heittäessä haasteita eteen, että elämä on aina muuttuvaa ja alati liikkeessä olevaa. Jos koet tällä hetkellä elämän olevan vaikeaa, esimerkiksi vuoden päästä tilanne voi olla jo täysin toinen. Muutosta tapahtuu koko ajan.
Hyväksi meille ihmisille on keskittyä omaan hyvinvointiimme, sen verran kuin siihen kulloinkin on mahdollista. On hyvä kuulostella välillä, oletko esim. nukkuneet tarpeeksi. Oletko syönyt riittävästi? Onko ravintosi ollut terveyttäsi tukevaa ja jos ei ole, niin miten sitä voisi muuttaa parempaan suuntaan? Olisiko ravintolisistä apua hyvinvointisi tukemisessa? Esimerkiksi vitamiineilla on immuniteettiä tukeva vaikutus. Kannattaa selvittää, mikä itselle on optimaallista omassa elämäntilanteessa, jotta voit mahdollisimman hyvin.
Ennaltaehkäisevä itsehoito tarkoittaa monesti myös vastuun ottamista omista elämäntapavalinnoista. Yksin ei tarvitse kaikkea ratkoa, vaan voit ottaa yhteyttä ammattilaiseen, jonka kanssa käydä esim. ravitsemusasioita läpi ja laboratoriokokein voi selvittää myös vaikkapa vitamiinien puutoksia. Joskus puutosoireet aiheuttavat esim. väsymystä tai esimerkiksi puutokset voivat näkyä myös ihossa, kynsissä ja hiuksissa.
Mitä sinä haluaisit tehdä itsesi hyväksi seuraavaksi?
Mikäli haluat perehtyä itsehoitoon oikein syväsukelluksena, tutustu TAIMIn koulutuksiin tai ota yhteys TAIMIin ja katsotaan yhdessä, mistä opinnoista sinun olisi hyvä aloittaa www.taimikoulutus.fi puh 040 187 6416.